‘House of Anubis’ genomineerd voor prestigieuze BAFTA-award

Gepubliceerd op 26 oktober 2011 om 00:00

De eerste reeks van ‘House of Anubis’ van Studio 100 werd in het Verenigd Koninkrijk genomineerd voor een BAFTA award in de categorie ‘drama’. BAFTA, The British Academy of Film and Television Arts, is de meest vooraanstaande organisatie in het Verenigd Koninkrijk die jaarlijks prijzen toekent rond film, TV en videospelletjes.

Klik op deze link om de nominaties te bekijken: http://www.bafta.org/awards/childrens/2011-childrens-awards-nominations-winners,2169,BA.html#jump2

 

‘House of Anubis’ is een Engelstalige remake van de reeks ‘Het Huis Anubis’ die enorm populair is in België en Nederland, en waarvan er ook een succesvolle remake met Duitse acteurs te zien is op Nickelodeon Duitsland. In Zweden en Mexico is de reeks in een gedubde versie te bekijken. Het succes van deze eerste reeks van ‘House of Anubis’ was zo groot in de Verenigde Staten, dat er nu volop aan een 2e reeks wordt gewerkt.

‘Het Huis Anubis’ wordt door Studio 100 al enkele jaren opgenomen in Schelle en Londerzeel, en ook voor de Duitse remake ‘Das Haus Anubis’ gaan de opnames door in Schelle.

Seizoen 1 van ‘House of Anubis’ voor Nickelodeon US werd door Studio 100 opgenomen in Liverpool (Verenigd Koninkrijk). Studio 100 is hiermee het allereerste Europese productiehuis dat een televisiereeks maakte voor de Amerikaanse zender Nickelodeon US, die dagelijks door 97 miljoen Amerikaanse gezinnen overal in de VS in prime time wordt bekeken. Intussen werd reeks 1 van ‘House of Anubis’ ook op tal van andere Nickelodeon-zenders uitgezonden, waaronder Nickelodeon Australië en Nickelodeon UK, en dit leidde in het Verenigd Koninkrijk nu tot een nominatie voor een BAFTA award.

Geplaatst door Nick

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb