Tweede seizoen House of Anubis start vanavond

Gepubliceerd op 9 januari 2012 om 19:16

Vanaf vanavond zal de 2e reeks van ‘House of Anubis’ – de Engelstalige versie van ‘Het Huis Anubis’ die door Studio 100 is geproduceerd – om 19u te bekijken zijn op Nickelodeon US.

In totaal zullen er 90 nieuwe afleveringen van 12 minuten worden uitgezonden. Vorig jaar bleek de reeks een groot succes te zijn in de Verenigde Staten. Het programma steeg op enkele dagen tijd van 2,4 miljoen kijkers naar maar liefst 3,2 miljoen kijkers, en was na 1 week uitzenden al het best bekeken programma op de Amerikaanse kabel in het tijdslot van 19u. Reden genoeg dus voor Nickelodeon US om bij Studio 100 nog een 2e reeks te bestellen van ‘House of Anubis’. De opnames van deze 2e reeks startten afgelopen zomer, en vanavond zal de eerste aflevering van reeks 2 op Nickelodeon US te bekijken zijn, om 19u lokale tijd.

 

Nickelodeon US kondigde de nieuwe afleveringen net als vorig jaar opnieuw aan met ondermeer een heus spandoek op Times Square in New York.

Anubis internationaal

‘House of Anubis’ is een Engelstalige versie van de reeks ‘Het Huis Anubis’ die enorm populair is in België en Nederland, en waarvan er ook een succesvolle versie met Duitse acteurs te zien is op Nickelodeon Duitsland. In Zweden & Mexico is de reeks in een gedubde versie te bekijken. Het succes van de eerste reeks van ‘House of Anubis’ was zo groot in de Verenigde Staten, dat Nickelodeon US besliste om ook een vervolg op de serie te bestellen bij producent Studio 100. ‘Het Huis Anubis’ wordt door Studio 100 al enkele jaren opgenomen in Schelle & Londerzeel, en ook voor de Duitse versie ‘Das Haus Anubis’ gaan de opnames door in Schelle.

Seizoen 1 en 2 van ‘House of Anubis’ voor Nickelodeon US werd door Studio 100 opgenomen in Liverpool (Verenigd Koninkrijk). Studio 100 is hiermee het allereerste Europese productiehuis dat een televisiereeks maakte voor de Amerikaanse zender Nickelodeon US, die overal in de Verenigde Staten te bekijken is. Reeks 1 van ‘House of Anubis’ is intussen ook op Nickelodeon wereldwijd te zien, en werd al uitgezonden in ondermeer Australië, Rusland, Spanje, Italië, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Portugal, Brunei, Polen, Chili, Singapore, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk e.a. In het Verenigd Koninkrijk leidde dit afgelopen najaar ondermeer tot een nominatie voor een BAFTA award.

 

Geplaatst door Nick

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb